Deze website maakt gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van de cookies. Meer info
OK, begrepen
Booking

Het dorp

Chardeneux, één van de mooiste dorpen van Wallonië

Het dorp Chardeneux ligt op de zuidelijke helling van een bergkam. Het strekt zich langs deze helling uit naar beneden, naar een beek die door de vochtige weiden kronkelt.

De romaanse kerk, met haar achthoekige torenspits geflankeerd door vier torentjes, leidt U meteen naar het pleintje dat het ware hart van het dorp vormt. Van hieruit vertakken zich schilderachtige straatjes, waar in de zomer uitbundige bloemen aan de gevels voor een idyllisch plaatje zorgen.

De bouwstijl, typisch voor de architectuur van de Condroz uit de 18de en 19de eeuw, vormt een opmerkelijk geheel dat extra in de verf wordt gezet door verbouwingen die perfect bij de traditionele bouwstijl aansluiten. Deze stijl kenmerkt zich door overheersend grijze en zwarte tinten van kalk- en leisteen. Door de grote verscheidenheid en de vele bijgebouwen, die de glooiingen van het reliëf volgen, ontstaat een aantrekkelijk bouwkundig geheel dat voor een levendig straatbeeld zorgt.

Wandelend door de straten en steegjes komt u onder de indruk van dit vredige dorpje, waar landbouw en wonen perfect op elkaar aansluiten. Bent U er een beetje stil van geworden? Verfris u dan even aan de fontein: het water is hier drinkbaar.

Op enkele stappen van ons vakantiehuis herinnert de oude Pont Lavoir aan de tijd van de wasvrouwen. De wasplaats is nauw verbonden met het frisse water en was de openbare plaats waar de vrouwen al hun linnen met de hand wasten, en dit in alle seizoenen.